Voordelen waar je blij van wordt

Persoonlijke aandacht

Enthousiast en professioneel

Een “klik” van beide kanten

Voordelig

Meer informatie over ons

Kies voor de beste zorg voor jouw kind! Ons gastouderbureau biedt liefdevolle en professionele opvang in een huiselijke omgeving.
Onze gastouders zijn getraind en gescreend, zodat u zich gerust kunt voelen bij het vertrouwen in ons.

Geef jouw kind de aandacht en zorg die ze verdienen en maak nu gebruik van onze diensten.

Gastouderbureau De Hondsrug adviseert en bemiddelt tussen vraagouders en gastouders. Wij ondersteunen de gastouder bij opvang van gastkinderen op praktisch, opvoedkundig en pedagogisch gebied.

Bij ons krijg je de informatie om een goede beslissing te kunnen nemen voor de opvang van jouw kind(eren).
Indien er na het lezen van deze informatie nog vragen zijn, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt jouw gegevens achterlaten (naam en telefoonnummer en wensen) op deze website en dan nemen wij contact met jou op.

Zodra wij jouw gegevens hebben ontvangen nemen wij zo snel mogelijk contact op. Tijdens het intakegesprek vertellen wij over de werkwijze van gastouderopvang en brengen wij jouw wensen en ideeën met betrekking tot de opvang van jouw kind(eren) in kaart. Hiermee gaan wij op zoek naar een geschikte gastouder.

Aan de hand van de informatie die wij hebben ontvangen gaat de zoektocht van start. Wij kijken allereerst in ons eigen bestand van gastouders. Wanneer het bestaande bestand geen mogelijkheden biedt zal er een wervingscampagne worden opgestart om een geschikte gastouder te vinden. Hoe snel de bemiddeling verloopt hangt niet alleen van het aanbod van gastouders af, maar ook van de specifieke wensen en van het aantal uren opvang dat nodig is.

De kennismaking met een gastouder gebeurt tijdens een kennismakingsgesprek in het huis waar de opvang voor het kind(eren) zal plaatsvinden. Een bemiddelingsmedewerker van Gastouderbureau De Hondsrug zal op verzoek aanwezig zijn. Tijdens dit gesprek komt er naar voren of het “klikt” van beide kanten. Indien dit niet het geval is, zoeken wij verder. We vinden het belangrijk dat het van beide kanten goed voelt, want pas dan laat je jouw kind met een gerust hart bij de opvang achter.

Het gaat om het welbevinden van de kinderen en dat dat is goud waard!

Wanneer de kennismaking een succes is, wordt er met de betrokken partijen een contract opgesteld waarin onder andere de afspraken over de opvangdagen en –tijden zijn opgenomen. Tijdens het kennismakingsgesprek zijn allerlei praktische zaken rond de opvang besproken aan de hand van een afsprakenlijst. Er worden bijvoorbeeld afspraken gemaakt over huisregels, voeding, slapen, huisdieren, buiten spelen, vervoer, wenperiode, etc.

We hanteren een proefperiode van 6 weken. In de proefperiode wordt bekeken of het kind zich prettig voelt in de opvangsituatie. Daarnaast is ook het contact dat opgebouwd wordt tussen ouder en gastouder een punt van aandacht. Een bemiddelingsmedewerker zal in deze periode contact opnemen met zowel de vraag- als de gastouder over het verloop van de opvang. Bij een positief resultaat van het evaluatiegesprek zal de opvang gewoon doorgaan zoals afgesproken.

Jouw bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau blijft jouw aanspreekpunt. Zo zal er ieder jaar een evaluatie volgen om eventueel nieuwe afspraken te maken. Ook als er tussendoor vragen zijn met betrekking tot de opvang kun je altijd contact opnemen met jouw bemiddelingsmedewerker.

Bewegen is gezond! Daarom sponsoren wij Bedrocks, de gezellige en sportieve honk- en softbalvereniging in Emmen.

Jaarlijks wordt Gastouderbureau De Hondsrug geïnspecteerd. Op onderstaande link zijn de inspectierapporten van de afgelopen jaren te vinden.

inspectierapporten GGD