logo gastouderbureau de hondsrug

Opleidingen


Ben je op zoek naar een verzorgende en flexibele baan als gastouder? Of pas je al op bij een gezin en wil je starten als officiële gastouder? Graag helpen we je op weg.
Voor ouders is het een prettig idee dat de opvang van hun kindje in handen is van een gastouder dat geregistreerd is. Een geregistreerde gastouder voldoet aan de eisen die de wet stelt. Ouders kunnen Kinderopvangtoeslag krijgen wanneer kinderen bij jou, als professionele gastouder, in de opvang zijn. Zo houdt je toch je verdiensten en zullen er eerder meer kinderen bijkomen, maar de netto-kosten voor de ouders kunnen aanzienlijk lager zijn. Niet iedereen kan zich meteen aanmelden als gastouder. Een voorwaarde is dat je in ieder geval in het bezit moet zijn van de juiste papieren: een diploma in de zorg bijvoorbeeld, maar ook een geldig diploma EHBO-aan kinderen.

Voor de volledige lijst van geldige diploma's, "klik hier". Het is een voorwaarde dat de titel op jouw huidige diploma exact dient overeen te komen met een titel op de lijst. Ben je niet in het bezit van deze genoemde diploma's, kijk dan voor meer informatie in het submenu.